Zandzakslingerproef

Zandzakslingerproef-CEPU-Constructions-bv-Nieuwkuijk.JPG

In onze werkplaats beschikken we over een eigen opstelling voor de zandzakslingerproef, waarmee wij al onze aluminium hekwerken uitvoerig testen. Zo kunnen we eenieders veiligheid garanderen. Want uiteraard denkt u bij een hekwerk niet alleen aan een mooi ontwerp, maar ook aan optimale veiligheid. CEPU Constructions produceert en monteert balustrades volledig conform alle wettelijke veiligheidseisen.

 
Bij balustrades draait alles natuurlijk om veiligheid. Maar de constructie van hekwerken is wellicht niet uw specialiteit. Daarom kunt u dit volledig aan CEPU Constructions overlaten. De zandzakslingerproef geeft u garantie dat de hekwerken voldoen aan alle wettelijk verplichte veiligheidseisen. Met deze eigen opstelling voor de zandzakslingerproef testen wij de constructies van de balustrades.
 

Veiligheid is een zekerheid

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom moet het hekwerk altijd veilig zijn. Door de zandzakslingerproef kunnen we testen of het hekwerk veilig is als er iemand tegenaan valt. De zandzak simuleert dit namelijk.
De zandzak komt op een hoogte van 70 cm boven het loopoppervlakte in aanraking met de balustrade. Deze hoogte impliceert dat er iemand tegenaan valt. De zandzak weegt 50 kilo, dit is samen met de hoek waarin de zandzak valt, voldoende om ieders veiligheid te garanderen.
 

De zandzakslingerproef

Een gespecialiseerde medewerker van CEPU installeert het hekwerk op de opstelling. Een onafhankelijke, externe constructeur controleert deze installatie. Wanneer alles akkoord is, wordt de test gestart. De zak valt tegen het hekwerk welke de klap moet opvangen. Bij een glazen hekwerk zou het glas mogen breken (meestal blijft het glas heel), maar moet het glas wel in de glasprofielen blijven.
 

Rapport

De constructeur maakt een rapport op als bewijs van de veiligheid, welke gedeeld wordt met de aannemer. Op verzoek kunnen ook nog constructieberekeningen gemaakt worden.
 
Bekijk onze producten
 
 
 
 
 
 
 
Privacyverklaring  | Cookies  | Disclaimer  |  Colofon  |  © CEPU 2024