Vloeilas

Vloeilas-strakke-las-onderhoudsarm-aluminium-balustrades-balkonhekken-spijlen-lamellen-Cepu-Constructions.jpg

Al onze spijlen- en lamellenhekken worden gelast met vloeilas. Vloeilas zorgt voor minder vuilhechting, is makkelijk schoon te maken en heeft een strakke uitstraling.

De lamellen en spijlen worden aan de boven- en onderzijde bevestigd aan de hekwerken. Dit gebeurt bij CEPU Constructions altijd met een vlakke vloeilas.
 

Minder vuilaanhechting

De vlakke vloeilas van CEPU is een gladde verbinding, welke schuin in de overgang van de spijlen en lamellen naar de kokers gelegd wordt. Het vuil kan zich minder hechten en onze hekwerken zijn gemakkelijk schoon te houden.
 
Op de afbeelding hieronder zie je een doorgezaagde baluster van Cepu. Hierop is goed te zien hoe onze lamellen zijn verbonden met een vlakke vloeilas.
 
Gladde vloeilas goed te zien op doorgezaagd profiel 
 
De las op de hekwerken is nauwelijks zichtbaar na het moffelen, zoals te zien op de afbeelding hieronder.
 
Gladde vloeilas nauwelijks zichtbaar na moffelen 
 
Andere leveranciers van balustrades verbinden de spijlen en lamellen op andere manieren, bijvoorbeeld door te persen, schroeven of met een andere las. Er komt daardoor een scherpe hoek in de verbinding tussen de spijlen en lamellen en het hekwerk. Ook ontstaan er sleuven en (kleine) deuken. Juist in deze scherpe hoeken, sleuven en deuken hecht vuil zich gemakkelijk, en juist deze plekken zijn lastig schoon te maken. Wanneer zich hier een agressieve stof (bijvoorbeeld vuil regenwater, zeewater of schoonmaakmiddel) hecht, tast deze het hekwerk en de oppervlaktebehandeling aan.
 

Lange levensduur

Aluminium is van nature al een onderhoudsarm materiaal. Doordat wij standaard een poedercoating aanbrengen en onze producten lassen met de vlakke vloeilas, wordt de levensduur nog extra verlengt.
Constructief gezien is een vloeilas de sterkste bevestiging. Veiligheid is bij alle hekwerken is bij CEPU van groot belang.
 

Strakke uitstraling

Een vloeilas heeft een hoog afwerkingsniveau, het is namelijk een gladde las. Dit wil zeggen dat de lasnaad strak is en weinig oneffenheden bevat. De vloeilas heeft daardoor een zeer strakke en moderne uitstraling. 
 
 
 
 
Privacyverklaring  | Cookies  | Disclaimer  |  Colofon  |  © CEPU 2024